leden


De volgende personen zijn lid van het Netwerk Kleine Uitgevers.

Eric Ravestijn, FolioDyn@mica B.V


Vakblad
Eric Ravestijn (1954) is al 35 jaar actief in de media. Hij heeft ervaring aan uitgeverskant, adverteerderskant en reclamebureauzijde.
Van 1993 tot en met 1999 was hij de eerste secretaris van de Groep Vaktijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Samen met voorzitter Hein Bronk legde hij de basis voor, en gaf hij invulling aan dat wat later zou uitmonden in de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) van het NUV.
In september 1999 startte hij FolioDyn@mica B.V., zijn eigen uitgeverij, en startte hij met het uitgeven van Vakblad voor eigen rekening en risico.
Vakblad is bestemd voor directies en medewerkers van uitgeverijen van vak- en wetenschappelijke informatie die in sturende zin betrokken zijn bij het multi-mediale uitgeefproces. Vakblad is het enige Nederlandstalige vaktijdschrift dat zich op deze specifieke doelgroep richt. Vakblad is tevens het officiële orgaan van de Groep UVW van het NUV.
Vakblad verschijnt acht maal per jaar in een oplage van 1.750 exemplaren en met een omvang van vierentwintig pagina's.Gees Wymenga, VM uitgevers


VM uitgevers is een zelfstandige uitgeverij, die zich richt op uitgaven van en voor verenigingen, beroeps- en brancheorganisaties. VM uitgevers heeft jarenlange ervaring in het uitgeven van boeken, vakbladen en relatiemedia.
VM uitgevers verzorgt een volledig platform rondom professioneel verenigingsmanagement met:
- VM|verenigingsmanagement, vaktijdschrift voor professionals van verenigingen, branche- en beroepsorganisaties;
- vm-online.nl;
- digitale nieuwsbrief vm-online;
- Jaarcongres Verenigingsmanagement;
- VM-wijzer en VM-wijzer.nl
- boeken voor verenigingsprofessionals
Daarnaast verzorgt VM uitgevers ook verenigingsbladen in opdracht van verenigingen.

VM uitgevers is opgericht door Jeannette Groenink en Gees Wymenga.
Gees studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijks Universiteit Groningen en startte daarna als managementtrainee bij Wolters Kluwer. Had vervolgens diverse uitgeeffuncties binnen Kluwer Publiekstijdschriften en Kluwer Bedrijfsinformatie. Was mede-oprichter en algemeen directeur van F&G Publishing. Startte daarna haar eigen onderneming VM uitgevers.

Relevante links: vm-wijzer.nl en vm-online.nlRene Raaijmakers, Bits & Chips


Techwatch is een uitgeverij en evenementenbureau voor de hightech industrie. René Raaijmakers richtte het bedrijf op in 1999, nadat hij tien jaar had gewerkt als freelance journalist voor onder meer NRC Handelsblad, Computable, Technisch Weekblad, Metaal en Kunststof, PT Industrie en PT Embedded.
De bladen Bits&Chips en Mechatronica Magazine richten zich op hoogopgeleide ontwikkelaars in de technische informatica, halfgeleiderindustrie, elektronica en geavanceerde machinebouw. Bits&Chips is in tien jaar uitgegroeid tot het leidinggevende Nederlandstalige nieuws- en opiniemagazine over technische informatiesystemen voor België en Nederland. Bits&Chips verschijnt tweewekelijks aan achtduizend lezers en heeft een bereik van 20 duizend mensen.

www.bits-chips.nl
www.mechatronicamagazine.nl

Techwatch organiseert drie evenementen:

Bits&Chips Embedded Systemen (700 bezoekers) >> www.embedded-systemen.nl
Hightech Mechatronica (600 bezoekers) >> www.hightechmechatronica.nl
Bits&Chips Hardware Conference (350 bezoekers) >> www.hardwareconference.nl
Frans la Poutré, 2Xplain Vakinformatie


2xplain Vakinformatie
Frans la Poutré werkt sinds 1990 in de uitgeverij. Eerst als kantoormanager van de kleine uitgeverij Imp, vanaf 1992 als uitgever van het vakblad Aanspraak bij diezelfde uitgeverij. Nadat Imp onderdeel was geworden van Reed Elsevier werd het hem te groot en richtte hij in 1998 La Poutré Van Weert Uitgevers op, dat in 2008 werd herdoopt in 2Xplain Vakinformatie.
2Xplain is een kleine uitgeverij die zich uitsluitend richt op het verstrekken van vakinformatie voor de salarisadministratie. De wet- en regelgeving waar professionals in dit vakgebied mee moeten werken is een continue speelbal van belangengroeperingen en politieke partijen. Als gevolg daarvan is die regelgeving constant aan wijzigingen onderhevig. 2Xplain vertaalt het wetgeversjargon in informatie waarmee de salarisadministrateurs uit de voeten kunnen. Dat gebeurt via het vakblad PayRoll Magazine, online databases met informatie over regelgeving en met alle CAO’s, en middels een scala aan vakopleidingen, studiedagen, seminars en leergangen.

Joost Heessels, Magenta Publishing


K & E
Joost Heessels is al sinds 20 jaar de uitgever van vakinformatie in de segmenten ict, office, kantoorartikelen en -meubliair. Naast de vier vakbladen KBM, CBM, TBM en K&E communiceren we via internet (www.kantoornet.nl, www.computerweb.nl, www.tbmnet.nl) en via masterclasses en seminars. Doelgroep zijn leveranciers, resellers en zakelijke eindgebruikers. Iedere maand heeft Magenta Publishing via haar uitingen contact met ruim 40.000 personen binnen de doelgroep. Het streven is de markt te voorzien van praktische informatie om een sterkere positie op te bouwen in zijn segment, door het zo optimaal mogelijk koppelen van de wensen en behoeften van aanbieders en afnemers.


Hein van Iersel, NWST NeWSTories bv


Ik ben 20 jaar geleden gestart met mijn eigen communicatiebureau. Dit na een korte loopbaan bij een uitgeverij. Al snel kwam er een vaktijdschrift op mijn weg. Dit tijdschrift GREENKEEPERgeven wij nu voor het twintigste jaar uit. Later zijn daar nog zes andere titels bijgekomen:FIELDMANAGER voor aanleg en onderhoud van sportvelden, BOOMZORG voor onderhoud van bomen in de openbare ruimte , GOLFBUSINESS, Boom-In-Business voor boomkwekerij sector en in 2013 als laatste periodiek Stad + Groen.

Hein van Iersel (hein@nwst.nl)

Maria van Oosten, De Uitgeverzij BV


Zij aan Zij
De Uitgeverzij BV is een zelfstandige uitgeverij, die vanaf 1992 het publieksblad Zij aan Zij uitgeeft.
Zij aan Zij is het enige landelijke magazine voor vrouwen met interesse voor de vrouwenliefde. Het magazine is actueel, onafhankelijk, pittig en zelfbewust. Het biedt veel uitgaansnieuws, contactmogelijkheden, kunst en cultuur, human interest, praktische artikelen, achtergrondverhalen, lifestyle en interviews met toonaangevende vrouwen.
Zij aan Zij gaat met haar tijd mee, want naast de gedrukte versie is er ook een zeer uitgebreide en goed bezochte website www.zijaanzij.nl (zo’n 30.000 unieke bezoeksters iedere maand en dat aantal groeit sterk) die zeer up-to-date wordt gehouden, daarnaast verspreidt Zij aan Zij regelmatig een nieuwsbrief aan zo’n 10.000 actuele mailadressen, is er een ruim 5000 leden tellende zijaanzij hyves, en twitteren we dagelijks heel wat rond. Kortom, met Zij aan Zij blijf je op de hoogte van alles rondom de vrouwenliefde. Interessant voor lesbische , biseksuele en bi-schierige vrouwen.

Zij aan Zij is in 1992 opgericht door uitgeefster Maria van Oosten, begonnen als kleine oplage in zwart/wit, vanaf 2000 een full colour tijdschrift van 48 pagina’s en in juni 2009 zal de eerste Zij aan Zij glossy het licht zien: groter, dikker, mooier en vanzelfsprekend gaat de oplage flink omhoog. Zij aan Zij is een publieksblad en is daarom verkrijgbaar in de losse verkoop en via een abonnement.

De Uitgeverzij BV
Maria van Oosten
070 3599191
uitgeverij@zijaanzij.nl
www.zijaanzij.nl


Ashja Bosboom, Uitgeverij Scala


Uitgeverij Scala
Uitgeverij Scala is een zelfstandige en innovatieve uitgeverij in Amersfoort, gespecialiseerd in special interest-tijdschriften. Als eerste uitgeverij van tijdschriften in Nederland geeft Uitgeverij Scala sinds 2005 haar bladen behalve in print ook 100% online uit, zonder downloads. De uitgeverij wordt regelmatig ingeschakeld als crossmedia expert op dit gebied. Alle tijdschriften van Uitgeverij Scala zijn marktleider binnen hun segment.


De uitgeverij geeft in eigen beheer de volgende tijdschriften uit:
Digitalmovie: tijdschrift over digitale video en foto, hd, Blu-Ray, editing, plasma en lcd
MD: vakblad voor detailhandelaren in consumentenelektronica
Railhobby: tijdschrift over modelspoor en spoorwegen
Poppenhuizen & Miniaturen: consumentenblad over interieur modelbouw.

Tevens heeft uitgeverij Scala een deelneming in Luister BV met BCM uitgevers, waar gezamenlijk het klassieke-muziektijdschrift Luister uitgeven wordt.

De uitgeverij heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd op de volgende punten:
Consultancy op het gebied van online uitgeven,
Ondersteuning op het gebied van uitgeven (sales, abonnementen, website),
Het organiseren van evenementen,
Uitgeven van spin-offs.

Uitgeverij Scala BV
Xenonweg 31
3812 SZ Amersfoort
033-4892900
info@uitgeverijscala.nl
Hans Coolegem, COOLEGEM MEDIA


Coolegem Media
Na 21 jaar als sportjournalist voor Sijthoff Pers (Haagsche Courant, Rotterdams Nieuwsblad en Goudse Courant) te hebben gewerkt maakte Hans Coolegem in 1991 de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap.
Eerst onder de naam Francis Productions en nadien als COOLEGEM MEDIA.

De moderne grafische onderneming houdt zich bezig met alle disciplines te weten magazines, kranten en boeken, die onder eigen titel of voor derden worden gemaakt en uitgegeven. Door het grote aantal diverse producten beschikt COOLEGEM MEDIA over veel expertise voor het maken van kwalitatief hoogstaande uitgaven. Door deze kennis kunnen alle producties, op het drukken na, volledig in eigen huis plaatsvinden. Het bedrijf werkt vanuit het Beurs-World Trade Center in het cntrum van Rotterdam.

Bekende periodieke uitgaven van COOLEGEM MEDIA zijn Driebandennieuws, Biljart Totaal en Beurs-WTC BusinessPoint.

COOLEGEM MEDIA
Beurs - World Trade Center
Beursplein 37, Postbus 30166
3001 DD Rotterdam.
Tel. 010 - 405.22.33
Fax 010 - 405.50.26
e-mail: info@coolegem-media.nl
www.coolegem-media.nl

Æbele Kluwer, uitgeverij Æneas bv:


Æneas
Æbele Kluwer (1965) is oprichter en eigenaar van uitgeverij Æneas bv:
Æneas is een onafhankelijke uitgeverij, al sinds 1993. Wij bouwen aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. Het thema duurzaamheid vormt daarin een belangrijke rode draad.
Wij geven verschillende vakbladen uit: Renovatie, bouwIQ, Energie+, Cement, Betoniek en Toets. Deze bladen hebben inmiddels een stevige positie in de markt. In de afgelopen jaren is bovendien een boekenfonds opgebouwd met een groot aantal titels. Enkele bestsellers zijn bijvoorbeeld: Toolkit Bestaande Bouw, Toolkit Duurzame Woningbouw, Bouwen met Groen en Glas en Slimbouwen.
Wat Uitgeverij Æneas uniek maakt, is haar flexibiliteit en betrokkenheid. Een relatief klein team van bevlogen medewerkers werkt met overtuiging en enthousiasme aan elke uitgave. Daarvoor hebben we alle disclipines is huis; van productie en redactie tot marketing en verkoop. We streven altijd naar een A-merkstatus van onze producten. Met creativiteit vinden we voor elk probleem een oplossing.Renate Meijer CO-producties, uitgever van VLOT


Renate Meijer CO-producties, uitgever van VLOT
Op 1 september 2011 verscheen het eerste nummer van VLOT: 40 pagina’s over Vrolijk Leven Op ’T water. Het blad valt elk kwartaal kosteloos bij alle 12.000 ligplaatsadressen in Nederland op de mat. Het is een special-interestblad met tien advertentiepagina’s Inmiddels heeft VLOT een interactieve website, digitale nieuwsbrieven, allerlei social media. Zestien jaar heb ik bij een arkenbouwer gewerkt, waar ik onder meer een relatiemagazine maakte. Toen dat stopte, vond ik een nieuw blad nodig. Ik wil laten zien wat waterwonen is, maar ook hoe het anders kan.
Met een vaste eindredacteur, een enthousiaste groep schrijvers en fotografen en met een steeds grotere inbreng van lezers is VLOT een blad voor en door waterbewoners geworden.

Renate Meijer